Klik hier om mee te doen met de cursus!

Cursus #givemeINSTApeace

Startdatum 11 maart

 

INSTAGRAM GIVES ME PEACE OF MIND

In deze Instagram Cursus leer je precies op de plek waar je de meeste afleiding ervaart, hoe je daar het beste mee om kan gaan. En dat helpt bij het trainen van je aandacht! Steeds als je afgeleid bent, kan je jezelf herinneren: 'Oh nee, DIT vind ik belangrijk in mijn leven.' En vervolgens scherp je je aandacht aan en richt je je op de dingen waar jij blij van wordt. 

AFLEIDING OEFENEN

Met Instagram leer jij jezelf vooral 1 ding: Afleiding. Je hersenen raken er aan gewend dat je om de haverklap je aandacht weer verplaatst en steeds met iets anders bezig bent. Daarom worden de hersenstructuren die je aandacht richten en vasthouden steeds minder sterk, en kom je in een soort vicieuze cirkel terecht.

Misschien heb je zelf al gemerkt dat je niet lang meer een boek kan lezen zonder naar je telefoon te grijpen. Of dat je zodra je ergens een tijdje moet wachten, dat ding weer in je handen vindt. Of dat je je zelfs angstig voelt als je batterij onverwacht ineens uitvalt. Dat verslaafd raken aan de telefoon gaat zo ongemerkt en zo automatisch, dat afleiding je GO-TO modus is.

DISCONNECT TO CONNECT

Natuurlijk hebben we zo'n telefoon soms nodig. Voor ons werk, voor contact met vrienden en familie. Social Media kan ook heel leuk zijn. Maar vind jij het ook niet jammer dat mooie gebeurtenissen op je heen je niet opvallen omdat je hoofd in de telefoon zit?

Dat je een zonsondergang bijna niet meer ademloos kan bekijken, omdat je er een foto van maakt en doorgaat met je dag? Dat je in de bus of trein bijna nooit meer een toevallig praatje maakt omdat iedereen met zijn hoofd naar zijn schoot kijkt? Dat je alle 'losse momenten' opvult met emails, social media en andere dingen waardoor het leven ongemerkt aan je voorbij raast.

YES, IK DOE MEE!

SPORTSCHOOL VOOR JE MIND

En daar is dus iets aan te doen: Aandachttraining. Aandacht is het begin van zelfkennis, geluk, emotionele intelligentie, en focus. En hoe meer we juist het tegenovergestelde oefenen (afleiding), hoe vaker je je gejaagd voelt. Je uit contact bent met wat je werkelijk wil. Je focus verliest op belangrijke zaken. FOMO voelt en een algemeen onbevredigd gevoel van het eindeloos scrollen op Instagram. Door je aandacht te trainen kun je precies die veranderingen maken die je belangrijk vindt. En kom je weer in contact met jezelf.

AANDACHT MAAKT ALLES MOOIER

Hoe train je dan precies je aandacht? Met meditaties en andere aandachtsoefeningen. Je krijgt dagelijks kleine schrijf en/of video opdrachtjes waardoor je de wereld weer met nieuwe ogen ziet. Je krijgt dagelijks een meditatie (los van Instagram te beluisteren), die je helpt om je aandacht langer vast te houden. Je krijgt een community van anderen die met dezelfde vragen worstelen #strongertogether

YES, IK DOE MEE!

PROGRAMMA

In 10 dagen leer je mindfulness oefeningen toepassen in het dagelijks leven en oefen je dagelijks met meditaties. Na de cursus blijft al het materiaal nog een hele maand beschikbaar, zodat je jouw nieuwe gewoontes kan blijven oefenen. Het duurt ongeveer 30 dagen om een nieuwe gewoonte aan te leren. Dus als de feestdagen beginnen ben jij helemaal vrij van stress. En als daarna het nieuwe jaar begint, heb jij een stevige basis om mee verder te gaan!

MEDITEREN MET ELKAAR

Tijdens de training ga je daarnaast elke ochtend LIVE mediteren met mij (Nicoline) en natuurlijk met de andere deelnemers. Zo heb je een stok achter de deur om ook daadwerkelijk dagelijks te oefenen. Als het niet lukt om er bij te zijn om 7:30, kan je de live meditatie 24 uur lang terugkijken. 

YES, IK DOE MEE!

INHOUD CURSUS

 • 10 dagen lang updates in InstaStories over aandachtspuntjes als het gaat om aandacht
 • Elke dag een LIVE meditatie om samen te oefenen (blijft 24 uur beschikbaar)
 • Audio meditaties om los van Instagram te luisteren
 • Elke dag een thema en opdrachten om te onderzoeken hoe mindful jij bent en hoe je aandachtiger kan leven
 • Praktische oefeningen om in je dagelijkse leven toe te passen
 • De meditaties zijn 5 tot 15 minuten per dag, de stories blijven de hele maand beschikbaar om terug te kijken.
 • E-book waarin je alle tips & insights kan teruglezen!

VOOR WIE?

 • Voor iedereen die op een laagdrempelige manier wil leren mediteren en aandacht wil oefenen. Altijd al benieuwd of mindfulness iets voor jou is? Dit is je kans om ermee aan de slag te gaan! De oefeningen van de cursus pas je moeiteloos in je dag in. Je zit TOCH al op je telefoon. 
 • Zit jij meer online dan je lief is? Merk je dat je al na 5 minuten lezen eigenlijk naar je telefoon grijpt? Of dat nu is uit gewoonte, of om een behoefte aan afleiding te bevredigen weet je misschien niet eens. Maar het valt je op dat het gebeurt EN je wil er iets aan doen.
 • Merk jij dat je soms op Instagram urenlang aan het scrollen bent door de verhalen en belevenissen van anderen? Baal je daar soms van? Wil je leren om je aandacht en focus houden bij de dingen die je écht belangrijk vindt? Dan is deze cursus iets voor jou.

FACTS:

 • Startdatum: Maandag 21 januari
 • Einddatum: Donderdag 31 januari
 • Cursus blijft beschikbaar tot 28 februari
 • Waar? Op Instagram
 • Kosten €49,-

Doe mee en begin het jaar vol aandacht en stap 2019 in met een nieuwe lievelingsgewoonte!