Klik hier om mee te doen met de cursus!

Cursus #AttitudeofGratitude

Startdatum 17 december

 

ATTITUDE OF GRATITUDE

In deze Instagram Cursus leer je alles over dankbaarheid, en wel precies in het juiste seizoen! De tijd rond kerst en de jaarwisseling gebruiken we vaak automatisch om terug te blikken en te reflecteren op het afgelopen jaar. Wat is er allemaal gebeurd? Wat ging er mis? Wat ging er goed? Wat ga ik volgend jaar anders doen? Maar wat zou er gebeuren als je in deze reflectietijd je dankbaarheid gaat oefenen?

DANKBAARHEID OEFENEN

Instagram is een heerlijke app voor tijdverdrijf en inspiratie, toch oefen je dit er ook vaak: Ontevredenheid. Iedere keer als je door de 'picture perfect' feed van anderen scollt kom je dingen tegen die missen in jouw leven. Vakanties, geweldige interieurs, fitte lijven met dagelijkse uitjes naar de sportschool, gezellige uitjes met vriendinnen of andere waanzinnige avonturen. Allemaal zo prachtig vastgelegd dat ze je doen twijfelen aan jezelf.

"Waarom heb ik dit niet?", "Mijn leven is maar saai", "Ik heb niemand die zulke mooie foto's van mij kan maken", "Waar halen ze het geld/de tijd/de energie vandaan?", "Ben ik echt een mislukkeling?" Je hersenen hebben een biologische neiging om altijd te kijken naar wat er mist, wat gevaarlijk is, of waar tekort is. Je kan er eigenlijk niets aan doen dat zulke gedachtes in je opkomen. Of toch wel?

GRATEFULNESS IS OUR WAY TO 'ENOUGH'

Het is normaal dat we naar anderen kijken om te zien hoe het in hun leven gaat. Het is normaal om jezelf te vergelijken. We hebben evolutionair gezien een sterke neiging om 'erbij te horen', dit was belangrijk voor onze overlevingskans. Maar jezelf in de put denken omdat je jouw rommelige magazijn vergelijkt met de prachtige winkeletalage van iedereen? Dat kan niet de bedoeling zijn.

 

Als je dankbaarheid oefent, dan word je vanzelf steeds beter in het zien van de overvloed in jouw eigen leven. Ineens ben jij even goed als de rest, ineens heb je 'genoeg'. Dankbaarheid oefenen doet iets magisch in je hersenen en in je lichaam, gewoon een biologisch proces, dat nou eenmaal bij iedereen op deze manier werkt.

 

YES, IK DOE MEE!

GOING TO THE GRATITUDE GYM

Je hebt vast wel eens een lijstje geschreven met dingen waar je dankbaar voor bent. Misschien doe je dat zelfs wel dagelijks. Maar wist je dat je door te mediteren de circuits in je hersenen die jou helpen dankbaar te zijn in het dagelijks leven nog extra kan oefenen? Meditatie of mindfulness is eigenlijk een soort aandachttraining. Aandacht is het begin van zelfkennis, geluk, emotionele intelligentie, en focus. En door te mediteren op dankbaarheid, wordt het herkennen en voelen van 'genoeg' jouw normale staat van zijn. Door je aandacht te trainen kun je namelijk precies die veranderingen maken die je belangrijk vindt. En kom je weer in contact met jezelf.

AANDACHT MAAKT ALLES MOOIER

Hoe train je dan precies je aandacht? Met meditaties en andere aandachtsoefeningen. Je krijgt dagelijks kleine schrijf en/of video opdrachtjes waardoor je de wereld weer met nieuwe ogen ziet. Je krijgt dagelijks een meditatie op dankbaarheid (na de cursus ook los van Instagram te beluisteren), die je helpt om je aandacht langer vast te houden, en in contact te komen met de dingen die jou gelukkig maken. Je krijgt daarnaast een community van anderen die met dezelfde vragen worstelen #strongertogether

YES, IK DOE MEE!

PROGRAMMA

In 7 dagen leer je dankbaarheid oefeningen toepassen in het dagelijks leven en oefen je dagelijks met meditaties. Na de cursus blijft al het materiaal nog een hele maand beschikbaar, zodat je jouw nieuwe gewoontes kan blijven oefenen. Het duurt ongeveer 30 dagen om een nieuwe gewoonte aan te leren. Dus als het nieuwe jaar begint, heb jij een gelukkige basis om je leven verder uit te stippelen.

MEDITEREN MET ELKAAR

Tijdens de training ga je daarnaast elke ochtend LIVE mediteren met mij (Nicoline) en natuurlijk met de andere deelnemers. Zo heb je een stok achter de deur om ook daadwerkelijk dagelijks te oefenen. Als het niet lukt om er bij te zijn om 7:30, kan je de live meditatie 24 uur lang terugkijken. 

YES, IK DOE MEE!

INHOUD CURSUS

 • 7 dagen lang updates in InstaStories over dankbaarheid
 • Elke dag een LIVE meditatie om samen te oefenen (blijft 24 uur beschikbaar)
 • Audio meditaties om los van Instagram te luisteren, na de cursus
 • Elke dag een thema en schrijfopdrachten om te onderzoeken hoe dankbaar jij bent en hoe je dit kan oefenen in je leven
 • Praktische oefeningen om in je dagelijkse leven toe te passen
 • De meditaties zijn 10 tot 15 minuten per dag, de stories blijven de hele maand beschikbaar om terug te kijken.

VOOR WIE?

 • Voor iedereen die op een laagdrempelige manier wil leren mediteren en dankbaarheid wil oefenen. Altijd al benieuwd of mindfulness iets voor jou is? Dit is je kans om ermee aan de slag te gaan! De oefeningen van de cursus pas je moeiteloos in je dag in. Je zit TOCH al op je telefoon. 
 • Maak jij je vaak zorgen of jouw leven wel goed genoeg is? Voel je je na een rondje scrollen op je telefoon vaak een beetje depressief omdat je het idee hebt dat iedereen leukere levens heeft dan jij?
 • Zit jij meer online dan je lief is? Merk je dat je al na 5 minuten lezen eigenlijk naar je telefoon grijpt? Of dat nu is uit gewoonte, of om een behoefte aan afleiding te bevredigen weet je misschien niet eens. Maar het valt je op dat het gebeurt EN je wil er iets aan doen.
 • Merk jij dat je soms op Instagram urenlang aan het scrollen bent door de verhalen en belevenissen van anderen? Baal je daar soms van? Wil je leren om je aandacht en focus houden bij de dingen die je écht belangrijk vindt? Dan is deze cursus iets voor jou.

FACTS:

 • Startdatum: Maandag 21 januari
 • Einddatum: Donderdag 31 januari
 • Cursus blijft beschikbaar tot 28 februari
 • Waar? Op Instagram
 • Kosten €37,-

Doe mee en begin het jaar vol aandacht en stap 2019 in met een nieuwe lievelingsgewoonte!